Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono by to zdravotnictví klapalo jako hodinky, nebýt těch otravných pacientů.

Vlastní "dobrodružství" popisovat nebudu. R^

2 0
možnosti
Foto

Zkusím Vám paní Dufková, cosi ozřejmit. Možná propříště budete vědět.

1. V režimu praktického lékaře je preventivní prohlídka jednou za rok či dva dle věku nemocného. V této režii máte jednoznačně nárok na onu základní laboratoř /krevní obraz, jaterní testy, glykemii/. Toť vše, pokud jste zdravá. Pokud jste nemocná a máte specifické potíže, měl by praktik vzít další /třeba testy na štítnou žlázu atd./.

2. Pokud máte mít před operací očí revmatologické vyšetření, měl by tyto testy provést zmíněný specialista v oboru. Praktik sice může, avšak nemusí zmíněné testy provést.

3. Máte samozřejmě pravdu, že ona vyšetření jsou pro Vás. Problémem je, kdo je zaplatí. Každý praktik, specialista atd. má jistý rozpočet, daný počtem pacientů a jakýmsi historickým přehledem /tedy počet vyšetření jednou za rok u jednoho nemocného/. Pokud je překročí, pak po něm pojišťovna požaduje peníze zpět za toto překročení.

4. Takže se může stát, že "hodný" pan doktor Vám to vyšetření zaplatí ze svého zisku. Mohu Vás ubezpečit, že částky nejsou malé a pokud se stane, že lékař za ono překročení vrací v řádu desetitisíců i více, je jeho ochota provádět testy "navíc" hodně malá.

5. I mě připadá nesmyslné, pokud mi nějaký lékař, který potřebuje nějaké výsledky z krve, vzkáže, ať je provedu já a on si je poté zhodnotí. Obecně platí, že pokud pro svou potřebu /tedy v mé odbornosti a kompetenci/ potřebuji nějaké výsledky, provedu si je sám. Za jiné neodpovídám.

2 1
možnosti
Foto

Já nemohu za to, že systém proplácení zákroků je nesmyslně nastavený. Dakší problém je v množství pojišťoven, čímž prostředky mizí v černé díře.

V současné komputerizované době by stačila jediná pojišťovna s několika zaměstnanci. Když jsem viděl luxusní "chaloupky" některých pojišťoven, měl jsem chuť vzít do ruky cihlu, A to že se pokládám za člověka mimořádně mírumilovného.

2 0
možnosti

R^ Hani, přesné a výstižné popsání toho, co je to být TAM:-) A mimochodem ani nám netěsní sprchový kout;-D

1 0
možnosti

Už dva měsíce jsme bez koupelny, žijeme díky rozkopané koupelně "na staveništi", všude bordel jak v tanku, neplánovaný. Teď je týden dcera s klukama na dovolené, tak jsme se přestěhovali TAM :). Ale nestačilo to, ještě myslím tak 14 dní...do toho bych měla studovat, dnes přišel mail, že se mám hlásit na státnice. Z ekonomie. Taky dopsat diplomku (na kterou se ani po 4 nebo možná i víc urgencích vedoucí práce zatím nepodíval, jestli tu polovinu, co mám napsanou, vedu správným směrem a správně) a ještě složit zápočty a zkoušky z běžných předmětů tohoto semestru. Když v tom bordelu doma se učit nejde. Príma ne? A pak ještě aby se člověk doprošoval vypsání lístečku...

1 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Jsem ta, která si myslí, že venkov má být živý. A snaží se pro to něco dělat. Aspoň podle svých možností.

Seznam rubrik