Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takové hrané a nadirigované zanícení Evropy pro záchranu planety je moc hezké, ale je to podobné, jako by se obyvatelé jednoho nevelkého paneláku v Praze rozhodli téměř nejíst, nepšoukat, netopit, mýt se jednou týdně a těšili se, jak zachránili budoucnost pro své pražské děti. Hrají s námi hru ve zcela jiném programu a mají žádoucí odezvu díky své jednotvárné a jednoduché publicitě.

4 1
možnosti

Přesně tak. Díky za reakci.

0 0
možnosti

Napsala jste to i za mě :) vloni dokončena komplexní rekonstrukce RD(zateplení, okna...), žiju sama, takže spotřeba energie na vaření a ohřev teplé vody minimální, vanu nemám, myčku ano (a ta úspora vody je opravdu znát), peru, až mám plnou pračku...zkrátka žiju bez plýtvání a nadměrné zbytečné spotřeby čehokoliv. Jediným luxusem je elektrické podlahové topení :), ovšem jak jste správně napsala, jsme v 21.století a to by snad měla být určitá úroveň živobytí standardem...

7 0
možnosti
Foto

A jak to dopadlo, když se začalo vodou šetřit? Její cena stoupla! Asi podle zákona trhu.

Na chatě používáme jen dešťovou vodu, krom na pití. A doma topíme pomocí tepelného čerpadla, plyn nemáme.

3 0
možnosti

Přesně tak. Infrastruktura se mu musí udržovat a být v pohotovosti. To se nedá nic dělat. A k tomu nezbytný administrativní aparát. Takže co ušetříme na spotřebě, to nám bude stejně (možná ne úplně všechno, ale část určitě) rozúčtováno do "položek nezávislých na množství".

5 0
možnosti
Foto

Nevím, co to máte za ptáka, ale nějak mi to připomnělo

"Sviť mě sýčku, sviť, ať mi šije niť."

1 0
možnosti

Je to výr ušatý. Půjčili mi ho na chvilku v zoo. Myslím, že to byla ZOO v Olomouci :). Tím, že jsem si ho na chvilku půjčila, jsem něco podpořila :). Byl hodný.

4 0
možnosti

Tak já třeba šetřím tak, že před pečením nepředehřívám troubu, jak se doporučuje, prostě strčím plech a zapnu. Večer u tv nerozsvěcím lampičku, i když mám úspornou žárovku, ale zapálím svíčku. Jen jsem zvědavá, jak se letos "poperu" s vánočním cukrovím, kdy trouba jede naplno několik dlouhých hodin. Hezký den přeji.

2 0
možnosti

No jo, ta nepředehřátá trouba jde jen někdy. A stejně jí na tu požadovanou teplotu musíte nahřát, ať s obsahem nebo bez. A i k výrobě svíčky je zapotřebí nějaké energie :-/.

2 0
možnosti
Foto

J86o55s94e13f 53B95á64r89t51a

25. 7. 2022 11:50

A co byste chtěla, když jsme na sebe uvalili ty sankce.

9 5
možnosti

Co bych chtěla? Mír a normální život. A pak mám ještě svoja holčičí tajná přání :-):-);-D.

9 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Jsem ta, která si myslí, že venkov má být živý. A snaží se pro to něco dělat. Aspoň podle svých možností.

Seznam rubrik